Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 29. 9. 2022, se bodo učenci četrtih in petih razredov naše šole udeležili STOP TRIK FESTIVALA, ki ga nevladna organizacija Pekarna Magdalenske mreže že šesto leto organizira v Mariboru in znotraj katerega pripravlja tudi kvaliteten program za najmlajše občinstvo. Namen STOP TRIK FESTIVALA je približati medij animiranega filma tudi najmlajšim.

Učenci petih razredov pridejo v šolo ob 8. uri. Najprej imajo malico in se nato peš odpravijo v Lutkovno gledališče.  Po programu pa si bodo ogledali zgodovino stop animacije. Kuratorki bosta razložili posebnosti različnih tehnik stop animacije in njihov zgodovinski razvoj. Ogled animiranih filmov bo potekal v Mali dvorani Lutkovnega gledališča Maribor. Dogodek je brezplačen in traja uro in pol.

Vodja: Tomaž Podbevšek

Ta dan za petošolce poteka tudi v duhu mednarodnega srečanja. Učenci se bodo na Lentu  srečali z osnovnošolci VS Triester iz Gradca. Skupaj se bodo odpravili po starem mestnem jedru in se ustavili pri nekaj znamenitostih. Po kratkem programu na Glavnem trgu se bodo peš odpravili v šolo do 13. ure. Vse dejavnosti razširjenega programa ta dan ostajajo nespremenjene. Učenci iz Gradca bodo povabljeni še na tri izbirne dejavnosti, ki potekajo od 14.40 do 15.30, nato pa se bodo otroci med seboj poslovili. V enem od naslednjih mesecev, pa bodo petošolci vrnili obisk v Gradcu. 

Vodja: Dragica Jurkušek

in Mihelca Nedoh

Dostopnost