Skoči na glavno vsebino

V sredo, 17.10.2018, smo s tretješolci OŠ Toneta Čufarja Maribor v okviru mednarodnega projekta KA229 (»Graz trifft Marburg, Marburg trifft Graz) organizirali 1. srečanje z učenci tretjih razredov OŠ Schönau Graz. Pripravili smo učni sprehod skozi Maribor, na katerem smo spoznavali naravne in kulturne znamenitosti našega mesta.

Naše srečanje se je začelo na Glavnem trgu, kjer smo drug drugega pozdravili na nekoliko drugačen način, in sicer s pesmijo, ki zagotovo pove največ. Po kratkem spoznavanju so se učenci razdelili v šest mešanih skupin, ki so jih sestavljali učenci naše in gostujoče šole. Pri vodenju skozi Maribor so nam prijazno priskočili na pomoč učenci višjih razredov naše šole. Delo je bilo zastavljeno tako, da so učenci na vsaki postaji dopolnili slikovno predlogo z ustrezno sliko znamenitosti mesta Maribora. Ob zadnji znamenitosti so ob uspešnem delu sestavili sliko Maribora. Na Lentu so učenci spoznali Vodni stolp, Sodni stolp in Staro trto, nato Kužno znamenje, Mariborski grad in nazadnje še Mestni park. Po zanimivem in zelo ustvarjalnem učnem sprehodu smo na športnih površinah naše šole nadaljevali s športnimi igrami. Ta dan so bili zmagovalci prav vsi učenci, vsak na svojem področju. Zagotovo je bilo naše druženje tudi odlična priložnost za medjezikovno srečanje.

Zaključili smo v prijetnem vzdušju in v pričakovanju ponovnega srečanja, ki nas čaka spomladi v mestu Graz.

Do tedaj pa smo si obljubili, da se gotovo slišimo in si sporočimo kaj lepega, novega, nekaj, kar nas bo spremljalo skozi življenje.

Sara Menard, prof.

Dostopnost