Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in skrbniki!

 

Kot smo vas že seznanili, je na podlagi sklepa Vlade RS št. 18100-7/2020/2 in odredbe ministra za zdravje začasno prepovedano zbiranje ljudi v šolah. To pomeni, da se izobraževalna dejavnost v šolah ne bo izvajala fizično.

 

V ta namen vam posredujem nekaj informacij:

  1. Pouk se bo za vse učence odvijal na daljavo na različne načine (e-Asistent, e-pošta, Office 365 – učilnica Teams, …). Vsak dan bodo otroci na dogovorjen način prejeli delo za tisti dan. Delo bodo opravili in oddali na način, ki ga bo določil posamezni učitelj. Potrebna navodila vam bomo posredovali najkasneje v ponedeljek.

 

  1. Zavedamo se, da učenci za takšen način dela potrebujejo računalnik, tablico ali pametni telefon ter internetno povezavo ali prenos podatkov. V primeru, da vašemu otroku ničesar od tega ne morete zagotoviti, vas prosimo, da le-to sporočite svojim razrednikom. Težave bomo reševali individualno.

 

  1. V primeru, da učenci v četrtek ali petek domov niso odnesli vseh zvezkov, učbenikov in ostalega gradiva, ki ga bodo potrebovali, domov, lahko pridete to iskat v ponedeljek, torek ali sredo med 8.00 in 13.00.

 

  1. Učitelji bodo za učence in starše dosegljivi na svoje e-naslove in druge možnosti komunikacije (A-asistent, Office 365) vsak delovni dan med 9.00 in 12.00. Učenci pa lahko opravljajo in oddajajo svoje naloge kadarkoli v dnevu. Priporočamo pa vam, da skupaj z njimi določite čas v dnevu, ki je namenjen  šolskemu delu.

 

  1. Zavedamo se, da bo za starše predvsem mlajših otrok, to dodatna obremenitev, vendar vas prosimo, da omogočite svojemu otroku učenje na daljavo, saj je to edini način, da nam teh dni ne bo potrebno nadomeščati. Prav tako je pomembno tudi za to, da njihovi možgančki čisto »ne zaspijo«.

 

  1. Ker se zavedamo, da bodo otroci dosti časa preživeli v sedečem ali ležečem položaju, vam/jim bomo vsak dan posredovali navodila za 30 minutno vadbo. Priporočamo vam, da vadbo opravijo 2 krat na dan, vsaj enkrat, če je le mogoče skupaj z vami.

 

Prosim, če lahko vsi starši/skrbniki OBVEZNO s povratno pošto razredniku potrdijo:

 

  • da so prejeli in prebrali obvestilo.
  • da lahko (ali ne) otroku zagotovijo uporabo računalnika, tablice ali pametnega telefona ter internetno povezavo ali prenos podatkov.

 

 

Zahvaljujem se vam za razumevanje in sodelovanje ter vas prijazno pozdravljam.

Želim vam, da ostanete zdravi.

 

Maribor, 13. 3. 2020

Ravnateljica:

mag. Špela Drstvenšek

 

Dostopnost