Skoči na glavno vsebino

Medgeneracijski dokumentarno-gledališki projekt

Sodelujoči

Avtorici projekta Julika Mayer in Mylène Benoit

Avtorja glasbe Nicolas Devos in Pénélope Michel

Asistentki pri projektu Tanja Lužar in Ajda Sitar

Nastopajo stanovalci Doma Danice Vogrinec Štefka Golob, Katica Štefanovski, Bojan Weitzer in otroci OŠ Toneta Čufarja Lana Beber, Alina Krnič, Jaša Podhostnik, Jakob Vršič Riedl, Lia Smodej in Vanja Vučić

Na sporedu

  1. oktober/ sreda

09.35/ OŠ Toneta Čufarja

 

  1. oktober/ sreda

10.35/ OŠ Toneta Čufarja

 

  1. oktober / četrtek

11.00/ Dom Danice Vogrinec

 

  1. oktober/ četrtek

17.00/ Minoritska cerkev

Ideja za projekt je nastala na podlagi predstave z naslovom Georges (2018, Francija) avtoric Julike Mayer, lutkovne ustvarjalke iz Nemčije, in Mylène Benoit, koreografke iz Francije. Njuna uprizoritev raziskuje odnos med preteklostjo in sedanjostjo ter oživlja lutke iz predstav, ki niso več žive. Podobno pot ubira tudi projekt Sprehod skozi čas, ki združuje lutkovno, glasbeno in plesno umetnost. Skozi ustvarjalnost povezuje starejše in mlajše udeležence ter se osredotoča na odnos med generacijami. Med nastajanjem projekta se ustvarjalci – s pomočjo nežive lutke in živega (lastnega) telesa – sprašujejo o odnosu do časa in zgodovine, o tem, kako smo med seboj povezani in kako lahko o tem spregovorimo skozi umetnost.

Lutkovni in plesni izraz pomagata vsem sodelujočim in občinstvu tkati vezi med izkušnjami, spomini, pričakovanji ter domišljijo.

V predstavi so uporabljene lutke iz predstav Lutkovnega gledališča Maribor: Zakleta princesa (2003), Krst pri Savici (2010), ?zakaj (2011), Ribič Taro (2012) in Rdeča kapica (2017).

Projekt je omogočil Francosko-nemški kulturni sklad v sodelovanju s Francoskim inštitutom v Sloveniji, Goethe-Institutom Ljubljana, Lutkovnim gledališčem Maribor, Osnovno šolo Toneta Čufarja in Domom Danice Vogrinec.

Dostopnost